Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

7 klassiska tv-tabbar

Publicerad: 10 april 2015, 11:46

Eva Nazemson, Staffan Dopping och Björn Hellberg – alla har de bjudit på bloopers i tv.

Spyor, skrattanfall och snubbel – Resumé listar tv-bloopers som gått till historien.


Ämnen i artikeln:

Staffan DoppingSVTAnna HedenmoTV4

1. Staffan Dopping och kryptonit
År 2000 skulle Staffan Dopping göra en passande påannonsering för ett barnprogram om Stålmannen i TV4:s Nyhetsmorgon. Han grävde i sin ficka och sa hastigt: "Jag har lite grön kryptonit här i fittan". Snabbt korrigerade han sig till "fickan".
– Det var en känsla av skam, jag gick lite som i en bubbla. Men omgivningen tyckte att för att vara ett misstag så var det ovanligt underbart, sade Staffan Dopping, som numera är pr-konsult, i en intervju med Expressen åtta år efter tabben.

Staffan Dopping överraskade kollegan Lotta Mossberg

2. Björn Hellbergs freudianska drejning
Under ett inslag i TV4:s "Sverigequizen" skulle programledaren Björn Hellberg dreja. Det mesta gick fel. Lerklumpen som skulle bli en vas, föll i backen och drejades vid ett ytterligare försök till ett manligt könsorgan. I dag har klippet närmare 700 000 visningar på Youtube.

3. Snubblar – i direktsändning
Alltid påläst, alltid seriös och med tittarnas förtroende, men man kan inte gardera sig mot allting. Det fick Anna Hedenmo, programledare för SVT:s "Agenda", erfara när hon snubblade – mitt i direktsändning 2011. Hon hade intervjuat socialdemokraten Mikael Damberg och skulle precis gå över för att få kommentarer av Lena Mellin och Mats Knutson när hon halkade till, tappade sina papper och utbrast: "Herregud, det är sånt där som inte får hända i sändning"

4. Tror inte att hon är i bild – sjunger och dansar
När Rapports nyhetsankare Lisbeth Åkerman lämnade över till Gävledalas reporter i direktsändning Gunilla Wikström bjöds tittarna på något oväntat. Reportern skulle leverera en ståuppa från invigningen av Skid-VM i Falun, men visste inte att hon var i bild. I direktsändning fick tittarna se Gunilla Wikström dansa och sjunga med i Miss Lis hitlåt "My Heart Goes Boom". "Jag tror inte riktigt att hon hör oss just nu", skrattade Lisbeth Åkerman.

5. Uppläsarens mobil ringer
Den rutinerade journalisten och nyhetsankaret Hasse Gustafsson glömde att stänga av sin mobil under en nyhetssändning. En rundgång uppstod, nyhetsankaret famlade fram mobilen ur kavajfickan och stängde av den med ett leende. "Du får inte godkänt", skrattade hans kollega Marianne Rundström. Hasse Gustafsson är numera konsult på Box Communications.

6. Spyan som blev viral
Under TV4 Plus quizprogram "Nattliv" 2007 kräktes plötsligt programledaren Eva Nazemson inför tv-tittarna mitt i ett samtal med en tävlande. Några sekunders tystnad uppstod innan programledaren repade sig och förklarade att hon hade mensvärk. På bara ett dygn fick klippet 130 000 visningar på Youtube.

7. Rikard Sjöberg och Dr Dre  
Med sitt leende har Rickard Sjöberg gått hem i stugorna. 2013 brast han ut i gapskratt när en av de tävlande i Postkodmiljonären hade svårt att uttala det rätta svarsalternativet Dr. Dre. Med tårar i ögonen avslutade den folkkära programledaren kvällen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.