torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

87 influencers i gemensam debattartikel för klimatet

Publicerad: 24 januari 2019, 10:07

Foto: Mostphotos

I en gemensam debattartikel går 87 influencers ut och kräver att statsminister Stefan Löfven ska ställa hårdare krav gällande klimatet.

Ämnen i artikeln:

InfluencerInfluencers

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Stefan Löfven har knappt hunnit återinstallera sig på statsministerposten och han har redan 87 influencers flåsande i nacken.

I en gemensam debattartikel på Expressen kräver de nu att statsministern ska ta ett rejälare tag kring klimatfrågan.

"Vi behöver nån som plockar bort den oekologiska potatisen från grönsaksdisken så vi inte ens kan se att den är två kronor billigare än den ekologiska. Vi behöver någon som den hårda vägen lär oss att jordgubbar inte är i säsong i februari, någon som förbjuder styckförpackade paprikor i plast. Vi behöver någon som gör flygresan orimlig för plånboken i jämförelse med tåget. Eller ge oss en flygkvot! Vi kan uppenbarligen inte hantera friheten." skriver de.

Debattartikeln tycks vara ett initiativ från Facebookgruppen Klimatkollen, grundad av Emma Sundh, Johanna Nilsson och Maria Soxbo.

Bland övriga influencers som skrivit under debattartikeln finns bland annat Underbara Clara, Sandra Beijer, Elsa Billgren, Flora Wiström och Eva Röse.

"Ingen minns en statsminister som strök väljarna medhårs. Men ingen kommer att glömma en statsminister som fick svenskarna att gå från att vara ett av de folk som tär hårdast på jordens resurser till att bli en nation av klimatförebilder.

Vi som skriver besitter en viss makt och den utnyttjar vi för att intressera, informera och inspirera till förändring. Resten av makten besitter du, resten av ansvaret är ditt. Vi kräver att du tar det."

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev