Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

90-talsbandet Vengaboys får skjuts av Ibiza-affären

Publicerad: 21 maj 2019, 13:23

Vengaboys.

Foto: Wikimedia commons

”Ibiza-affären” har fått det österrikiska regeringssamarbetet att braka samman – och Vengaboys 20 år gamla hit "We're going to Ibiza" att återigen segla upp på topplistorna.


"Ibiza-affären" inleddes då de tyska tidningarna Der Spiegel och Süddeutsche Zeitung publicerade en video från 2017 där Heinz-Christian Strache, partiledare för det österrikista nationalistpartiet FPÖ, diskuterar investeringar tillsammans med en rysk kvinna som utger sig för att vara dotter till en oligark under en blöt kväll på Ibiza.

Videon har fått Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz att bryta med den forna regeringskollegan och tvingat Heinz-Christian Strache att avgå.

En mer oväntat följd skandalen är att den gett skjuts till det holländska Eurodance-bandet Vengaboys som var stora under 90-talet. Vid de demonstrationer som arragerades i Wiens regeringskvarter under helgen dansade demonstranterna till  Vengaboys 90-talshit "We're going to Ibiza". Nu rapporterar tyska tidningar även om hur den 20 år gamla hiten som följd av skandalen seglat upp i topp på iTunes i Österrike. Även på Spotify har låten fått sig en ordentlig skjuts.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.