Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

90-talsikonen E-Type gör comeback i Blockets senaste kampanj

Publicerad: 2 september 2019, 08:00

Blocket fortsätter kändissamarbetena, den här gången med 90-talsikonen Martin "E-Type" Erikson som genom vikingainspirerad byteshandel försöker byta till sig en ny elbil.


Ämnen i artikeln:

Blocket

Efter superhits som "Angels crying", "This is the way" och "Africa" har det de senaste åren varit tyst från 90-talsikonen Martin "E-Type" Erikson.

I den senaste reklamfilmen för Blocket gör han dock comeback med låten "Ride the lightning". I filmen får vi följa E-type när han ska byta ut sitt dieselslukande vrålåk mot en mer bodern elbil. E-Type, en välkänd vikingafantast, försöker också idka lite byteshandel när han väl ska betala bilen.

– För flera år sedan höll jag på att spela in ett nytt album, men livet kom emellan och det blev aldrig klart. Det är en låt därifrån – Ride the Lightning - som nu släpps. Det är roligt att en gammal bortglömd E-type låt från förr får se dagens ljus. Vem vet det kanske går att dansa till Blocket-låten även idag, säger Martin "E-type" Erikson i ett pressmeddelande.

Filmen är en del av kommunikationskonceptet "Bakom varje Blocketannons finns en berättelse" där Blocket tidigare samarbetat med kändisar som Björn Ranelid, Kikki Danielsson och Maria Montazami. Byrån bakom konceptet är Emakina DBG.

– Jag har köpt och sålt allt från bilar och möbler till svärd, champagneglas, barockfåtöljer, gamla buteljer från 1700-talet och silverbestick, på Blocket. Jag har handlat massor till min nya piratrestaurang Lasse i Gatan, men också traktor, fyrhjuling, balgripar och slaghack till gården jag bor på, berättar E-type.

"Ride the lightning" släpps även på Spotify.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Blocket

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.