Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

A-Com klubbade kritiserat förslag

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

A-Coms extra bolagsstämma klubbade i dag igenom styrelsens tidigare lagda förslag. Det innebär att vd:n Fredrik Sandelin får sitt kritiserade optionsprogram och att Anders Runer och Thomas Hvid får ett ökat ägande i bolaget via en nyemission.


Fredrik Sandelins optionsprogram går ut på han får teckna 500 000 optionsrätter i A-Com. Det kontroversiella med programmet är att det innebär en utspädningseffekt på hela 3,9 procent i bolaget.Nyemissionen är riktad till Anders Runers och Thomas Hvids bolag Ataren. Teckningskursen sattes till 2,20 kronor per aktie och totalt handlar det om en nyemission på 3,1 miljoner aktier, vilket ger en summa på 6,7 miljoner kronor. Efter nyemissionen kommer de att äga 39,4 procent av A-Com. Nyemissionen fungerar som reglering av en del av en gammal skuld som A-Com har haft till Ataren.På bolagsstämman beslutades också att Jan D. Steinmann slutar i styrelsen. Övriga ledamöter valdes om på nytt och den fem man starka styrelsen kommer i fortsättningen att bestå av styrelseordföranden Roland Nilsson, vd:n Fredrik Sandelin, Gunnar Ekdahl, Anders Runer och Thomas Hvid.

Henrik Axelsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.