Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

A-Com säljer sin del i Röjning & Co

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Reklambyrånätverket A-Com blir en byrå fattigare. Det står klart när A-Com säljer ut sin andel i Röjning & Co till byråns ledning.


- Vi ägde 37,5 procent och vd:n i Röjning ville ha ett större ägande i bolaget. Och vårt mål är att minst 50 procent ägarandel i våra bolag. Vi hade en diskussion och då bestämde vi oss för att sälja det, säger Fredrik Sandelin, vd i A-Com.Affären innebär också att A-Com säljer sin 32-procentiga ägarandel i Röjning Digital Service. Det bolaget kommer nu att bli ett dotterbolag till Röjning & Co.Efter försäljningen kommer Röjning & Co att ägas till 100 procent av ledningen på byrån. Vd:n Claes Röjning har 45 procent och Jonas Ekberg och Jan-Erik Borg 27,5 procent vardera.- Vi vill utveckla bolaget på vårt sätt och driva det vidare. Vi vill helt enkelt äga en större del, säger Claes Röjning.Röjning & Co bildades 1999 genom en fusion av två A-Combolag, Studio K och RRP. I dag har byrån 30 anställda.  För cirka ett och ett halvt år sedan var man 38 personer men enligt Claes Röjning är ekonomin sund.- Vi levererar och vi går plus hela tiden.

Henrik Axelsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.