Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"A-ekonomi fick aldrig chansen"

Publicerad: 4 mars 2011, 14:31

Igår meddelade SVT att man lägger ner ekonominyhetsprogrammet A-ekonomi. Pia Conde, tidigare nyhetspresentatör på A-ekonomi: – A-ekonomi fick kanske aldrig chansen att bli det program det kunde ha blivit, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

SVT

Pia

Igår kom beskedet att SVT lägger ned A-ekonomi och istället satsar på att införliva ekonomijournalistiken i Gomorron Sverige och Rapports sändningar.

– Man har bestämt sig för att man vill satsa på ett annat sätt och man får väl bara tro att det är en bra plan, säger Pia Conde.

Problemet med A-ekonomi:s sändningar har framför allt varit att de riktigt heta ekonominyheterna flyttats in i Rapport och A-ekonomi därför tappade något av sin funktion.

– A-ekonomi fick kanske aldrig chansen att bli det program det kunde ha blivit. Det fick inte alla de reportage som det förtjänade, säger Pia Conde.

Beslutet att lägga ned programmet betyder dock inte att SVT slutar att satsa på ekonomijournalistik – tvärtom.

– Det kommer inte bli mindre ekonomi i SVT utan man kommer snarare att satsa ännu mer på ekonomijournalistik vad jag förstår, bara på ett annat sätt, säger Pia Conde.

Vad A-ekonomi:s programledare kommer att göra efter programmets nedläggning är i dagsläget inte klart.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.