tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

A Loud Minority försatt i konkurs

Publicerad: 28 november 2017, 10:46

Eventbyrån A Loud Minority sattes i fredags i konkurs av Stockholms Tingsrätt.

Ämnen i artikeln:

A Loud Minority

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Som Resumé tidigare rapporterat har eventbyrån A Loud Minority de senaste två åren brottats med stora ekonomiska skulder till sina underleverantörer. En av underleverantörerna, Brandworks, begärde i oktober byrån i konkurs varpå Kronofogden gjorde en utmätning.

Nu står det klart att byrån försätts i konkurs, det rapporterar Dagens Media.

Enligt Kronofogden ligger A Loud Minoritys skulder på 864 817 kronor, en siffra som förmodligen kommer att stiga. Byrån har 13 olika fordringsägare.

A Loud Minority köptes 2014 upp av XperienceGroup men såldes kort därefter tillbaka till de ursprungliga grundarna Gent Wahlström, Richard Farman och Martin Örners. Farman har tidigare berättat för Resumé att det var då de ekonomiska bekymren började hopa sig.

– Vi hade ingen insyn och fick inte de rapporter som vi hade krävt. Men vi var rädda om varumärket och därför valde vi att köpa, berättade han för Resumé.

Bolaget delade därefter upp bolaget i två delar, A Loud Minority Sweden AB och A Loud Minority AB. Den sammanlagda skulden för de två bolagen uppgick i mitten av oktober till 1 690 378 kronor.

Enligt Brandworks vd Fredrik Nyström, som begärde A Loud Minority i konkurs, betedde sig ALM-ägarna oseriöst.

– Det har varit väldigt rörigt. Under perioden har de bytt kontaktperson för ekonomi 3-4 gånger. Jag har fått extremt knapphändig information. Mitt intryck är att de inte har någon koll överhuvudtaget och de har inte hört av sig om någon lösning. De lockade mig med stora projekt, men det här är inte seriösa personer. Det är sorgligt eftersom de målade upp byrån som en hub för frilansar, berättade Nyström i en tidigare intervju med Resumé.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev