Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Absolut satsar på vaniljsprit

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

I månadsskiftet drar Absolut igång en ny annonskampanj i USA, signeradTBWA. Samtidigt lanseras en ny vaniljsmak här i Sverige.


The Absolut Company satsar på en ny produkt - vodka med vaniljsmak.  I början av nästa år lanseras Absolut Vanilia i Sverige, USA och Kanada.På Absolut valde man just vaniljsmaken eftersom den enligt företaget är: känd över hela världen, har en lång livslängd och kan kompletterar de övriga medlemmarna i Absolut-familjen.- Alla Absolut-produkter har tillfört något nytt i sina smaksegment. Så också Absolut Vanilia som är en annorlunda vanilj, mer vuxen och fyllig, säger Eva Kempe-Forsberg, marknadschef på The Absolut Company, i ett pressmeddelande.I månadsskiftet lanseras även kampanjen "Absolut Heritage" i USA framtagen av mångåriga byråpartnern TBWA. I den nya annonskampanjen är den patenterade flaskan fortfarande hjälte, men målet är att förmedla innehållets kvalitet.Satsningarna kommer efter ett världsomspännande distributörsbyte på majoriteten av de 125 marknader där Absolut säljs, sedan den tidigare distributören Seagram delades upp och såldes till olika internationella alkoholdryckesföretag. Absolut är världens tredje största internationella spritvarumärke.

Jessica Claesson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.