Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Absolut stoppar pride-flaska i Polen

Publicerad: 2 maj 2008, 07:10

Absoluts regnbågsfärgade pride-flaska ska lanseras brett på 20 marknader. Men inte i Polen och Ryssland.
– Marknaderna har tagit beslut om att fokusera på andra initiativ, säger Absoluts promotion manager Melker Gustafsson till Resume.se.


Läs mer:

- Absolut lanserar bred hbt-kampanj

Gilbert Baker, som designat pride-flaggan, sa vid tisdagens pressträff att ”vi är inte där än, kanske om tio år” om det faktum att Absolut väljer att inte lansera den regnbågsfärgade Absolut-flaskan på de ryska och polska marknaderna.

Melker Gustafsson, global promotion manager, säger till Resume.se att flaskorna kanske kommer att dyka upp på dessa marknader då de sprids via tax free-återförsäljare men att inget är planerat.

– Lokalt sett kommer ingen aktivering att ske på de marknaderna som det ser ut i dag, säger han.

Varför inte det?
– Marknaderna har tagit beslut om att fokusera på andra initiativ enligt deras årliga plan. Det här är ett projekt som de valde att inte implementera eftersom de kände att de var tvungna att bygga andra initiativ, bland annat "In An Absolut World".

Så det hänger inte ihop med att homofobi anses mer utbrett inom dessa marknader?
– Det kan jag faktiskt inte svara på om det är ett beslut som lokalt har tagits i denna fråga.

Så sent som förra året varnade människorättsorganisationen Human Rights Watch för ett initiativ från polska staten som i praktiken skulle innebära att diskussioner om homosexualitet censureras i skolsystemet.

Johan Rudström, områdeschef för Östeuropa, säger att det inte finns någon koppling till detta.

– Vi går ut brett den 1 maj med "In An Absolut World" och måste fokusera på den. Absolut är ett omoget märke i Ryssland och vi måste bygga varumärket från grunden där.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.