Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Acast tar in 154 miljoner i riskkapital

Publicerad: 20 september 2017, 14:52

Foto: Mostphotos

Den svenska podcastplattformen Acast tar in 154 miljoner i nytt riskkapital. Huvudinvesterare är Swedbank-fonderna Ny Teknik och Microcap samt Norron Asset Managements fonder Target och Select.


Ämnen i artikeln:

AcastPodcast

Sedan Acast grundades för tre år sedan har podcastplattformen nu tagit in totalt 255 miljoner kronor i riskkapital. Sedan tidigare finns investerare som bland annat Bonnier Growth Media, MOOR Capital och Alfvén & Didrikson.

Sedan 2014 har Acast växt till att idag vara en av världens största podplattformar med 56 miljoner lyssningar varje månad. De nya pengarna kommer att användas till att stärka Acasts utvecklingsdel samt en kommande expansion på den amerikanska marknaden. Tidigare i år lanserades Acast på sin fjärde marknad – Australien.

– Acast är just nu med och ändrar det globala radiolandskapet på ett fundamentalt vis. Innehållet förändras snabbt och i takt med att radio spelar ut sin roll kommer on-demand-ljud att ta dess plats, berättar Karl Rosander, medgrundare och strategichef på Acast.

Den globala podcastmarknaden har de senaste åren fortsatt att växa. I USA ökade det månatliga lyssnande det senaste året med 21 procent och landet har nu 67 miljoner månatliga lyssnare.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

AcastPodcast

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.