onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Acne-kvartett startar kreativ studio – Johan Bello blir vd

Publicerad: 20 april 2023, 05:50

Johan Bello blir vd för Victor Press, David Olsson och Tomas Skogings satsning.

Acnes tidigare creative director återförenas med byråns grundare på den kreativa studion Uncut, Twitter försvinner från Microsofts annonsplattform och Amazons sparpaket slår mot annonsavdelningen. Läs mer i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

TwitterMicrosoftAmazonOmnicomMarknadsföringReklam

Andreas Rågsjö-Thorell

andreas.thorell@resume.se


För några veckor sedan rapporterade Resumé att Johan Bello lämnar Acne efter 15 år på byrån där han har haft en rad seniora positioner, bland annat executive creative director. I samband med sortin berättade han grundarna Victor Press, David Olsson och Tomas Skogings beslut att lämna byrån var en stor anledning till att han själv gick samma väg. Inte så konstigt skulle det visa sig.

Under onsdagen berättade Johan Bello i en post på Linkedin att han går in som vd och delägare för Acne-grundarnas nya satsning, den kreativa studion Uncut i Stockholm. Bolaget registrerades redan 2019, men verksamheten har varit vilande fram tills nu och grundarna har varit förtegna om satsningen.

I inlägget beskriver Johan Bello bolaget som en oberoende kreativ studio som ska erbjuda en modell för att bygga varumärken.

Microsoft plockar bort Twitter från sin annonsplattform...
Från den 25 april kommer det inte längre att finnas stöd för Twitter på Microsofts annonsplattform Digital Marketing Center (DMC). Det rapporterar Socialmediatoday.com. Konsekvensen blir att användarna förlorar tillgång till Twitter i hanteringsverktyget för sociala medier. Möjligheten att skapa, schemalägga eller hantera Twitterinlägg försvinner och användarna kommer inte längre kunna se sina tidigare inlägg eller information om engagemanget på Twitter. Microsoft har ännu inte förklarat bakgrunden till beslutet, men experter spekulerar att det beror på att Twitter nyligen börjat ta betalt för tillgången till sitt programmeringsgränssnitt.

... Musk hotar stämma Microsoft för AI-träning
Twitters vd Elon Musk hotar att stämma Microsoft, eftersom techjätten utan tillstånd ska ha tränat en AI-modell på Twitterdata. Det skriver The Verge. Stämningen kommer kort efter att Microsofts besked att Twitter försvinner från företagets annonsplattform. Microsoft har ännu inte kommenterat Musks hot.

Amazon sparkar ytterligare 9000 - drabbar annonsavdelningen
I veckan meddelade Amazon, som sagt upp 18 000 anställda i november 2022 och januari 2023 meddelar nu ett nytt sparpaket på 9000 anställda i New York och New Jersey bland annat på annonsavdelningen. E-handelsjätten kommer därför att omfördela resurser, stoppa vissa satsningar och göra en kompetensväxling där vissa roller försvinner, rapporterar CNBC. Det är fortfarande oklart hur många tjänster från annonsavdelningen som kommer att försvinna.

Trots lågkonjunkturen – brittiska marknadsförare ökar budgeten
IPA:s rapport Bellwether, som utforskar hur mycket budgeten hos marknadsförare, visar att tillväxten på den brittiska marknaden under Q1 2023 är den starkaste sedan andra kvartalet 2022. Det rapporterar The Drum. Enkäten som bygger på svar från 300 brittiska företag såg en ökning i budgetarna på 8,2 procent. Två tredjedelar av de tillfrågade höll fast vid sina budgetar och 12,9 procent såg budgetnedskärningar. 21,1 procent utökades. 36,6 procent av de tillfrågade att de kommer att se större totala marknadsföringsutgifter i reala termer jämfört med 2022. 16,9 procent räknar med nedskärningar.

Omnicoms flyttnota: 1,2 miljarder kronor
Omnicom tog under första kvartalet en kostnad på 119,2 miljoner US-dollar för ompositionering av fastigheter. Åtgärden ingår i en större fastighetsplan där holdingbolaget planerar reklamjätten att göra sig av med så mycket som 1,6 miljoner kvadratmeter i kontorsytor globalt, för att minska kostnader på längre sikt, rapporterar Adage. I förra veckan rapporterade samma tidning om nätverkens plan på att kraftigt minska kontorsytorna i Chicago för att minska kostnaderna, något som mötte viss intern kritik.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev