Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Adtech ska hjälpa IKEA att lyfta klimat, HBTQ och jämställdhet

Publicerad: 19 juni 2019, 07:44

IKEA påbörjar ett samarbete med bolaget Adlede gällande kontextuell annonsering i Japan, Tjeckien, Kanada, Italien och IKEA Försäljnings AB i Umeå.


IKEA:s mål med annonssamarbetet är att på ett effektivt sätt kunna ta ställning i viktiga samhällsfrågor såsom klimat, HBTQ och jämställdhet. Det är genom Adledes kontextuella annonseringsteknologi som IKEA:s digitala annonser endast visas på utvalda artiklar hos välkända publicister.

I teknologin används AI för att skanna digitala publicister efter relevanta artiklar att placera annonserna i, exempelvis en artikel om klimatförändringar. IKEA i Umeå såg  möjligheter att komma närmare sina digitala kunder och kommunicera kring frågor som är viktiga för dem.

– När vi upptäckte att våra kollegor från IKEA Globalt valt att samarbeta med Adlede som är baserat i Umeå blev vi på IKEA Umeå genast nyfikna på att se hur vi i Umeå skulle kunna få vara del av något större och visa på den lokala entreprenörsandan och kraften som finns i Umeå, säger Dino Jahic, IKEA Umeå i ett uttalande.

Med hjälp av cookiefri, GDPR-säkrad digital annonsering hoppas IKEA få bättre ROI, men också sätta fokus på de viktigaste samhällsfrågorna.

– Samarbetet med IKEA och andra starka varumärken är en bekräftelse på att kontext som variabel i digital marknadsföring är här för att stanna, speciellt i dessa tider då det finns en växande medvetenhet om integritetsfrågor och säkerheten kring personlig data, säger dr Johanna Björklund, medgrundare och CTO på Adlede.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.