Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Aftonbladet belönar bloggar

Publicerad: 2 februari 2009, 19:25

Aftonbladet vill belöna nyskapande och inflytelserika bloggar.
Därför instiftas nu Stora Bloggpriset.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Bloggar i kategorierna mode, sport & fritid, livsstil, politik & samhälle, vardag, nöje & kultur och prylar & teknik kommer att belönas.

Vilka bloggar som ska nomineras bestämmer de 100 mest inflytelserika bloggarna i Sverige. De utses i sin tur av Bolggportalen och Aftonbladet. Sedan är det upp till läsarna att rösta fram en vinnare.

I tävlingen finns också ett hederspris. Vinnaren kommer att utses av Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet och Kalle Jungkvist, chefredaktör på Aftonbladet.se.

– Det priset kommer att tillfalla journalistiskt nyskapande bloggar. Det är den mest spännande utvecklingen i media just nu, säger Jan Helin.

Men priset i sig ses inte som nyskapande. I alla fall inte av Politikerbloggens Niklas Svensson.
– Det är jättekul att Aftonbladet noterat vårt framgångsrika koncept. Nyhetspriset har fått stor uppmärksamhet under de två år som priset delats ut i Almedalen och jag är glad för att vår partner Prime PR vill sponsra priset även nästa år.
– Det behövs fler priser till alla duktiga medborgarjournalister runt om i landet, så Aftonbladet är helt rätt ute när de nu lär av Politikerbloggen.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.