Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Aftonbladet kontrakterar Zlatan

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Fotbollsproffset Zlatan Ibrahimovic är inte längre sur på Aftonbladet för Spy Bar-artiklarna. Nu har han signerat ett treårigt samarbetsavtal med tidningens marknadsavdelning för att lansera Sportmagasinet och delta i olika reklamjippon där Sportbladet och Sportmagasinet är avsändare.


- Avtalet innehåller marknadsrättigheter för reklam av Sportmagasinet och andra sportrelaterade produkter som Drömlevan. Rättigheterna visar hur mycket vi får använda honom, hur mycket tid det gäller och så vidare, men jag vill inte gå inte på några detaljer, säger Anna Vegerfors, marknadsdirektör på Aftonbladet.Hur påverkar det här er nyhetsrapportering om Zlatan?- Inte alls, det är helt separerat från det redaktionella arbetet, säger Vegerfors.Avtalet löper till och med 2005. Hur mycket pengar det handlar om vill inte Aftonbladet berätta. Kontraktet har utarbetats med Zlatan Ibrahimovics agenter på IMG. Diskussionerna inleddes innan VM.Aftonbladet har tidigare aldrig haft en liknande överenskommelse med en idrottsstjärna.- Vi vill överraska med resultatet av samarbetet som kommer synas ganska snart, säger Vegerfors.Filmer för Sportmagasinet, signerade SJWE, går just nu på tv.

Maria Lindholm

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.