Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Aftonbladet slipper åtal

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

I kvällstidningskampen om nyheterna efter mediemogulen Jan Stenbecks död var alla medel tillåtna. Det slår åklagaren Axel Holmberg nu fast sedan han lagt ner utredningen mot den taxichaufför som tjuvläste i tryckeriet.


Taxichauffören promenerade in på Västerbottens-Kurirens tryckeri, där även Expressen trycks, tog en tidning och läste högt ur artikeln i telefon. Enligt taxichauffören själv agerade han på uppdrag av Aftonbladet, som i kampen om kvällstidningsnyheter om mediemogulen Jan Stenbecks död var nyfikna på vad konkurrenten hade för nyheter. Avslöjandet om Jan Stenbecks okända son kom därför att finnas med i båda kvällstidningarna.Västerbottens-Kurirens chefredaktör Torbjörn Bergmark anmälde taxichauffören, men nu har åklagaren Axel Holmberg lagt ner utredningen. Taxichauffören har inte gjort sig skyldig till något brott.För att ärendet ska rubriceras som olaga intrång krävs att de berörda personerna ska uppfatta agerandet som intrång. I och med att tryckeriets personal bjöd taxichauffören på kaffe är inte det möjligt, enligt åklagaren.

Andreas Johansson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.