Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Aftonbladet startar månadsmagasin

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Aftonbladet ger sig in i tidskriftsbranschen. På måndag kommer Sportmagasinet, ett månadsmagasin som ska stå på helt egna ben på sikt.


- Det är en produkt som inte finns på marknaden. Efter Sportbladet ville vi bredda oss och då blir detta den naturliga uppföljningen, säger Anna Vegerfors, marknadsdirektör på Aftonbladet.Första numret av Sportmagasinet kommer att distribueras med Aftonbladet på måndag. Där kommer också erbjudande om prenumeration att ingå, tanken är nämligen att Sportmagasinet ska fungera som en fristående tidning.Sportmagasinet har producerats internt på Aftonbladet och kommer att få en egen redaktion ledd av Nicke Franchell, chefredaktör och ansvarig utgivare blir Anders Gerdin. Nicke Franchell kommer närmast från jobbet som nattchef på Aftonbladets centralredaktion.Första numret blir 100 runt sidor tjockt. Pappret är glansigt och formatet lite större än A4, samma format som Veckans Affärer använder.- Det blir ju en annan kvalitet än kvällstidningen. Bland annat hoppas vi att kunna attrahera modeannonsörer, som traditionellt inte annonserar i kvällspress.Läs mer om Sportmagasinet i morgondagens Resumé.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.