Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Aftonbladets Åsa Linderborg får polisskydd

Publicerad: 14 april 2009, 15:19

Aftonbladets biträdande kulturchef Åsa Linderborg får polisskydd sedan Info-14, en sajt som torgför sig som ”oberoende patriotiskt nyhetsmedium.” och som hyllar nationalsocialister, skrivit en artikel om henne.


Det var i lördags som Åsa Linderborg, i en krönika under rubriken ”Sverigedemokraterna och Jätten Dumdum”, skrev att Info-14 lagt ut en profilbeskrivning av henne, som ett sätt att ”punktmarkera” Linderborg för hennes åsikters skull.

Hon liknar artikeln vid ett förtäckt hot, en ”wanted-poster”.
Andra personer som beskrivits på samma sätt på Info-14har drabbats av våldsbrott, skriver Åsa Linderborg och hänvisar till ett känt fall.

Enligt Åsa Linderborg har artikeln på Info-14 lett fram till en indirekt hotbild mot henne som kräver polisskydd:
”Jag står nu därför under polisskydd och har tvingats vidta en massa åtgärder som krånglar till min vardag.”, skriver hon.

Linderborg nämner inget om några direkta hot, men skriver:
”Jag är inte rädd för kräken, mest förbannad, men jag skräms av en samhällsutveckling som får arbetarrörelsens hela välfärdsprojekt att gå åt helvete i samma takt som desperationen hos medborgarna ökar, och med den motsättningarna.”

Niklas Bodel
l, informationschef på Aftonbladet, är sparsam med att kommentera situationen.
– Vi kommenterar aldrig en eventuell hotbild mot någon våra medarbetare, inte heller om det finns någon generell hotbild eller om vi vidtagit några åtgärder, säger han.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.