Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Aftonbladets vinst rasade

Publicerad: 15 februari 2008, 08:44

TV7 och Punkt SE orsakade ett vinstfall på 200 miljoner kronor. Det visar Aftonbladets helårsresultat som släpptes i dag. Omsättningen för hela koncernen ökade med 20 procent till 826 mkr.


Foto: Andreas Elgstrand.

TV7-kapitlet har nu avslutats i Aftonbladets räkenskaper. Satsningen, tillsammans med Punkt SE-äventyret som fortfarande pågår, raderade 64 procent av föregående års vinst på 316 miljoner kronor och resultatet för fjolåret blev totalt 113 mkr. Det framgår av helårsresultatet som släpptes på fredagsmorgonen.

"Extraordinära kostnader" kallar man TV7-historien på Aftonbladet vars ledning var oroad i början av året. Nu har fjärde kvartalet varit starkt och man räddar några miljoner. Men resultatet är på Expressen-nivåer.

– Vi vet ju vad det beror på, vi har haft stora förluster i början av året med TV7 och Punkt SE. Vi hade räknat med förlust för TV7 och Punkt SE men affärsmodellen för TV7 hade inte långsiktig bärkraft. Det där är historia nu, säger vd Carl Gyllfors till Resume.se.

Nya Medier-området går det desto bättre för. 70 miljoner i vinst på helåret.

– Men kvällstidningen går också bra under sista kvartalet. Drygt 65 miljoner kronor i vinst. Det beror också på att vi jobbat med besparingar. Och det känns som ett bra avslut på året, vi går in i 2008 med god fart, säger Carl Gyllfors.

Orosmoln?

– Vi tror att vi är relativt konjunkturoberoende. När konjunkturen dippar påverkas kvällspressen inte så mycket. Upplagan måste vi jobba med, även om vi tagit marknadsandelar under hösten både inom upplaga och annons från Expressen.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.