Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Agerandet har varit förkastligt"

Publicerad: 15 oktober 2008, 17:22

Han fördömer men förlåter. Initiative Universals vd Urban Hilding har tagit medarbetaren Robert Pihl i örat efter hans busringning till Johan Croneman. – Det finns ju inget i detta som vi stödjer. Agerandet har varit förkastligt.


Urban Hilding. Foto: Stefan Borgius

– Det är klart att det är jävligt olämpligt att hamna i ett sådant här blåsväder. Vi har haft en diskussion om hur det här ska se ut framöver. Han har fattat att han gjort helt fel. Man får inte göra sig rolig på någon annans bekostnad genom att bland in deras barn, så är det bara, säger Urban Hilding. 

Enligt Hilding har också Robert Pihl än en gång bett både Johan Croneman och dagispersonalen om ursäkt.
Han tänker inte sätta stopp för Pihls bloggande, men har betonat att vissa riktlinjer gäller:
– Jag har understrukit att det inte får finnas någon koppling till hans arbete eller våra kunder. Han gör ett väldigt bra jobb för oss, men är väldigt ångerfull i dag. Därmed får det vara nog för den här gången.

Har ni som bolag tagit skada av händelsen?
– Nej, det tycker jag inte. Men det är klart att inte är bra om företaget sammanblandas med vad en anställd gör privat. Det finns ju inget i detta som vi stödjer. Agerandet har varit förkastligt.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.