Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ahlqvist i Malmö i konkurs

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Den anrika reklambyrån Ahlqvist & Co i Malmö har begärt sig själv i konkurs. Verksamheten kommer nu, i samarbete med konkursförvaltaren, att flyttas över i ett nytt bolag. "Jag gjorde en felbedömning och drog på mig för stora kostnader", säger byråns grundare och vd Bertil Ahlqvist.


Reklambyrån Ahlqvist har funnits i 30 år och har sedan dess vunnit tre guldägg. Byrån var under många år den mest inflytelserika i Malmö. Men nu har det vänt.- Vi har haft för lite uppdrag och för mycket folk. Ateljén har varit på tok för stor, säger Bertil Ahlqvist.- Jag gjorde ett jättemisstag i slutet av 2000, när jag trodde av en lågkonjunktur när vi i själva verket precis kommit in i den. Så vi nyanställde och utbildade. Sedan stod vi där på våren med ökade kostnader och minskade intäkter.Enligt Bertil Ahlqvist har ett nytt aktiebolag redan startats och verksamheten är redo att flyttas över. Detaljerna kring detta diskuteras i samråd med konkursförvaltaren, men Bertil Ahlqvist håller det för troligt att ungefär 8 av byråns 36 anställda inte kommer att beredas plats i det nya bolaget.

Robert Svensson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.