Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Airbnb lanserar lyxtjänst

Publicerad: 26 juni 2019, 07:58

Genom Airbnb Luxe kan du boka en hel ö på den privata atollen i Franska Polynesien, Nukutepipi.

Allt fler Airbnb-gäster söker efter lyxupplevelser. För att möta efterfrågan lanserar bolaget Airbnb Luxe – en ny tjänst för lyxresor som bland annat erbjuder concierge-tjänster och VIP-support dygnet runt.


Ämnen i artikeln:

AirBnB

Airbnb profilerade sig från början som ett lågprisalternativ med sitt innovativa sätt att möjliggöra uthyrning av alltifrån en enda soffa till hela lägenheter. I efterhand har tjänsten utökats med Airbnb Plus och butikshotell.

Under 2018 ökade antalet Airbnb-bokningar för de boenden som kostar minst 1 000 dollar per natt med mer än 60 procent, enligt bolagets egna siffror. Nu vill bolaget möta den ökade efterfrågan på lyxiga fastigheter och upplevelser genom att lansera Airbnb Luxe. Tjänsten ska göra personliga och skräddarsydda resor mer tillgängliga för alla och ge tillgång till "unika och spektakulära boenden".

Airbnb Luxe ger även tillgång till så kallade "resedesigners" som ska kunna hjälpa dig att arrangera upplevelser och tjänster genom lokalkännedom, utflyktsplanering, concierge-tjänster och VIP-support, dygnet runt. Litterära fans kan till exempel besöka "The Fleming Villa" på Jamaica, där Ian Fleming skrev sina berömda spionnoveller. Andra besökare boka en hel ö på den privata atollen i Franska Polynesien, Nukutepipi.

Enligt Airbnb är tjänsten baserad på de insikter inom lyxresor som bolaget införskaffade sig i och med förvärvet av uthyrningssajten Luxury Retreats 2017.

– Dagens lyxresenärer längtar efter mer än bara lyxiga boenden – de eftersträvar även förändringar och upplevelser som gör att de känner mer samhörighet till varandra och deras resmål. Med Airbnb Luxe tillämpar vi samma tillvägagångssätt som vi har använt sedan vi lanserade Airbnb för mer än 11 år sedan – skapandet av lokala, autentiska och magiska resetillfällen, nu på fantastiska vistelseplatser – för att omvandla hur människor tänker kring och upplever lyxresor, säger Brian Chesky, medgrundare, vd och head of community på Airbnb, i ett pressmeddelande.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

AirBnB

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.