Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Åkerlund gör Adidas

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Om några veckor kör Adidas igång en stor reklamfilmsinspelning i Los Angeles med sin nya reklambyrå Chiat/Day. Regissör för de nya filmerna är svenska Jonas Åkerlund.


Vad filmerna ska handla om och vilka produkter de ska marknadsföra är fortfarande hemligt men flera kända idrottsstjärnor, däribland Maurice Greene, kommer att medverka.Det handlar om ett internationellt prestigeuppdrag som nu gått till svenska Jonas Åkerlund. Internationellt är ha främst känd för sina musikvideos för artister som Madonna, men nu gör han också allt mer reklamfilm utomlands.Det är dock inte första gången som Adidas satsar på svenska regissörer.Sommarens filmer för fotbolls-vm på temat "Footbollities" regisserades av Traktor.För några år sedan regisserade även Fredrik Bond ett antal filmer för Adidas på temat "Adidas makes you better". Då var det dock Adidas andra reklambyrå, 180 i Amsterdam, som låg bakom.

Pia Grahn

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.