torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Åkestam Holsts tidigare vd fälls i hovrätten

Publicerad: 29 maj 2023, 13:10

Foto: LEIF R JANSSON / TT

Efter att ha friats i tingsrätten döms nu Johan Östlund för tre fall av köp av sexuell tjänst, meddelar Svea hovrätt. Påföljden blir böter.


Alicia Price

alicia.price@resume.se


Tidigare under 2023 friades Johan Östlund av tingsrätten efter att ha åklagats för köp av sexuell tjänst vid tre tillfällen. Tingsrätten fann att bevisningen inte var tillräcklig för att styrka att han begått brottet och Johan Östlund friades.

Åklagaren valde att överklaga, eftersom en annan person dömts för samma brott med liknande bevisning. Åklagaren pekade också på att personen som drivit massagesalongen där brottet ska ha begåtts dömts för koppleri.

Bevisningen i fallet består i huvudsak av så kallade dubbelswishar, där en summa betalts inför massagen och en efteråt. Enligt Johan Östlund har detta varit för förlängning av massagen samt dricks, medan åklagaren menar att resterande summa ska ha betalat för sexuella tjänster.

I domslutet, som avgjorts utan huvudförhandling, skriver hovrätten att ”vittnets uppgifter tillsammans med den övriga utredningen talar med sådan styrka för att Johan Östlund köpt sexuella tjänster att åtalet är styrkt”.

Påföljden blir dagsböter.

Sedan åtal väcktes våren 2022 har Johan Östlund nekat till brott. Han var tidigare vd för Åkestam Holst och lämnade sin roll i samband med att åtalet väcktes.

Resumé har varit i kontakt med Johan Östlund och hans advokat som avböjer att kommentera.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev