Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Alla reportrar sägs upp på Svensk Bokhandel

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Idag fick konflikten på tidningen Svensk Bokhandel en ny vändning. Som ett svar på fackklubbens kritik mot chefredaktör Uno Palmström säger styrelsen upp alla reportrar i en omorganisation.


De senaste åren har journalisterna på tidningen Svensk Bokhandel varit kritisk till sin vd och chefredaktör Uno Palmström.- Många av chefredaktörens uppgifter har legat på redaktionen. Det är vi som sett till att tidningen kommit ut, säger Lennart Nylund reporter och journalistklubbens ordförande på tidningen.För någon månad sedan blev det känt att tidningens ekonomi inte var bra. Som en åtgärd sades då en reporter upp.Detta fick journalistklubben att genomföra en förtroendeomröstning för Uno Palmström. Detta resulterade i ett misstroendevotum som sedan framfördes till tidningens styrelse.- I morse fick vi beskedet. Alla reportertjänster dras in i en så kallad omorganisation. Istället ska tidningen bara jobba med frilansar. Det är uppenbart att styrelsen satsar på en inkompetent chef istället för en kompetent redaktion, säger Nylund.Nu har de tre anställda reportrarna kallats till ett möte på advokatbyrån Vinge klockan 15.00 på onsdagseftermiddagen.Tidningsaktiebolaget Svensk Bokhandel, som gemensamt ägs av Svenska Bokhandlareföreningen och Svenska Förläggareföreningen, ligger bakom tidningen Svensk Bokhandel. Tidningen utkommer med 21 nummer per år.Resumé har utan framgång sökt Uno Palmström och Svensk Bokhandels styrelseordförande Jonas Modig för en kommentar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.