Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Aller köper titlar av LRF

Publicerad: 2 maj 2013, 09:36

Aller Media köper fem varumärken inom trädgård, inredning och fiske och stärker därigenom sin marknadsandel inom populärpress.


Ämnen i artikeln:

LRF MediaAller Media

Aller Media köper tidskrifterna Drömhem & Trädgård, Trädgård & Blommor, Residence, Fiske för Alla och Allt om Flugfiske. Förvärvet omfattar även samtlig redaktionell personal som erbjuds följa med till Aller Media med start 1 juni.

– Dessa välkända varumärken passar väl in i vår portfölj och kommer att stärka vår position inom några av våra huvudsegment. Vi når nya läsare samtidigt som vi stärker vårt totala erbjudande mot annonsmarknaden, säger Hans Althin, affärsutvecklingsdirektör på Aller Media.

Förvärvet innebär att Aller Media blir betydligt större i flera viktiga segment. Inom inredning och trädgård fördubblas marknadsandelen och inom fiske nås en ny marknadsandel på 59%.

– Vi är väldigt nöjda med affären. Aller Media är en trygg och långsiktig ägare för de här titlarna. Att vi släpper just de här fem är en del i vår långsiktiga strategiska affärsplan. Inom inredningssegmentet kommer vi att fokusera på Lantliv och Gods & Gårdar, säger Ruben Jacobsson, vd på LRF Media i ett pressmeddelande.

LRF Media har också för avsikt att lägga ut förlagets tre båttidningar till försäljning.

– De varumärken som vi har kvar efter de här affärerna kommer vi att fokusera mycket kraft på i den långsiktiga strategiska affärsplan vi kallar LRF Media 2017, säger Ruben Jacobsson

Personalen vid de båda bolagen har informerats idag och den formella övergången beräknas ske 1 juni 2013. Totalt berörs 18 personer hos LRF Media.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

LRF MediaAller Media

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.