Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Aller skrotar Chic

Publicerad: 19 september 2012, 14:55

Resumé skrev tidigare i dag att Aller förbereder en pressrelease om en tidningsnedläggning. Några timmar senare kom Aller med beskedet att det handlar om magasinet Chic som drogs igång av Charlotta Flinkenberg för fem år sedan.


Ämnen i artikeln:

AllerChicCharlotta Flinkenberg

Det har gått trögt för Chic på senare tid och rykten har florerat om att tidningen ska läggas ner. I dag på seneftermiddagen informerades de 13 berörda medarbetarna på Aller Media om nedläggningen.

Det är oklart vad som händer med tidningens profilerade bloggare som Chloé Schuterman Dolhem och Hollywoodfrun Isabel Adrian.

- Naturligtvis är det ett tungt beslut, inte minst för redaktionen som har gjort ett fantastiskt arbete med Charlotta Flinkenberg i spetsen. Men efter fem år ser vi tyvärr inte att Chic kan ge den lönsamhet som vi behöver. Segmentet är tufft och läsarna inte tillräckligt många, så tråkigt nog räckte det inte hela vägen, säger Aller medias vd Stefan Ohlsson.

Chic hade en upplaga på 26 100 ex 2011 och 113 000 läsare enligt Orvesto Helår 2011.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.