Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Alliansen lämnar Storåkers

Publicerad: 4 maj 2009, 13:13

De fyra regeringspartierna i Allians för Sverige jobbde inför valet 2006 med Storåkers McCann.
Nu blir det Garbergs som ska hjälpa alliansen att behålla maketen vid valet 2010.


Ämnen i artikeln:

CenterpartietKristdemokraternaGarbergsFolkpartietModeraternaStoråkers McCann

– Inför valet nästa år måste vi ta ytterligare steg i att utveckla hur Allians för Sverige möter väljarna. Då kommer Garbergs vara en bra samarbetspartner, säger de fyra partiernas kommunikationschefer i ett gemensamt uttalande.

Varför valde ni Garbergs?
– Därför att Garbergs var den byrå som kändes som mest intressant. Vi hade dessutom ett väldigt bra samarbete inför valet 2006. Nu måste vi positionera oss inför 2010. Vi har valt dem för att utveckla varumärket och plattformen inför nästa val, säger Pär Henriksson, kommunikationschef på Moderaterna.

Exakt vad som ska göras är dock inte klart än. Arbetet kommer att ta fart först efter valet till Europaparlamentet.
– Nej, exakt hur vi ska arbeta ska vi titta på tillsammans med Garbergs, säger Henriksson. Han fortsätter.
– 2010 är ett annat val än 2006. Vi vill vara ett attraktivt val för väljarna och då måste man ständigt utvecklas. Vi är övertygade om att ska man lyckas så måste man alltid förändras. Tekniken utvecklas, valfrågor ändras och målgrupper ändras, då måste vi också göra det. Till exempel kommer vi nog göra mycket mer på webben än 2006.

Hur mycket pengar pratar vi om?

– Det är inte klart än. Kontraktet är skrivet så att de hjälper oss att ta fram en varumärkesplattform och en idé om hur vi ska positionera oss. Hur lång tid det får ta ska vi titta på tillsammans. Målsättningen är att det ska vara klart under hösten.

Vad kommer ni fokusera på?

– Valet 2010 kommer att präglas av den internationella krisen och handla om vilket av de två regeringsalternativen som är mest trovärdigt.

Storåkers McCann var Alliansens byrå under valet 2006. Även Moderaterna hade då Storåkers som byrå. Det samarbetet fortsätter över parlamentsvalet nu i sommar och riksdagsvalet nästa år.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.