Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Allt om Mat får ansiktslyft

Publicerad: 18 mars 2011, 11:32

Bonniers Allt om Mat är Sveriges största mattidning med drygt en halv miljon läsare. Nu får både tidningens innehåll och utsida ett ansiktslyft. – Vi passar på att bredda och vässa tidningen så att den ska tilltala ännu fler, säger Katrin Alström, chefredaktör på Allt om Mat till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Allt om mat

Första numret av nya Allt om Mat kommer ut till påsk.

Första numret av den nystylade och omstuvade tidningen kommer ut lagom till påsk.

Varför gör ni om tidningen?
– Allt om Mat är ett enormt stort varumärke som rymmer så mycket mer, böcker, webb, matkurser, mässa och vinklubb bland annat, som tilltalar delvis nya målgrupper. Nu passar vi på att bredda och vässa även själva tidningen så att den ska tilltala ännu fler. Den blir lite yngre, lite djupare, lite roligare och lite aktuellare. Men med samma superhöga kvalitetskrav på maten och recepten, säger Katrin Alström.

På vilket sätt kommer det att synas?
– Vi gör om formen rätt rejält och med det följer en både roligare och tuffare ton, och ett vassare innehåll. Det är här man ska hitta recepten men också debatten, fördjupningen, engagemanget och det oväntade och roliga. Mat är ju ett fantastiskt stort intresse hos väldigt många människor idag. Kockar är som rockstjärnor och även unga människor brinner för allt från ekologisk mat till närodlat, surdeg, och galet goda efterrätter.

Hon fortsätter:

– Vi vill spegla både debatten och det stora intresset. Det blir mer inspiration, fler människor, härligare bilder, nördigare teman, mer fakta och ändå fullt fokus på den mat och de recept som våra läsare längtar efter till vardags och till helgen. Vi har en väldigt kunnig och engagerad redaktion som verkligen har gett järnet i den här förändringen.

Vilka effekter tror du att ni kommer få av förändringarna?
– Ännu fler nöjda och glada läsare! Och att ännu fler ska upptäcka hela vårt utbud – från tidning till matkurser. I lördags hade vi till exempel dessertkurs i Provköket, det var superkul!

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Allt om mat

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.