Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Almedalsgarderoben utsedd till Hållbarast i Almedalen

Publicerad: 5 juli 2019, 12:05

Almedalsgarderoben lånar ut kläder till den som ska hålla tal, vara med i panelsamtal eller något annat event. Nu vinner man det nyinstiftade priset Hållbarast i Almedalen.


Ämnen i artikeln:

Almedalen 2019

I år är fjärde året i rad som Svensk Handel och Swedish Fashion Councils tjänst Almedalsgarderoben är på plats i Visby. Tjänsten går ut på att den som exempelvis ska tala eller medverka i ett panelsamtal men inte vet vad hen ska ha på sig kan låna lämpliga kläder från Almedalsgarderoben. Kläderna får man låna i 24 timmar.

Nu tar man hem Hållbarast i Almedalen, det nyinstiftade priset som delas ut av Klimatklubben och pr-byrån Juno.

"Almedalsgarderoben belönas för sitt långsiktiga arbete med att visa upp delningsekonomin i praktiken. Almedalsgarderoben bidrar till att lyfta de beteendeförändringar som måste ske när det gäller konsumtion i allmänhet och av mode i synnerhet, och har lyckats göra hållbara val konkreta, lustfyllda, och attraktiva under Almedalsveckan." skriver juryn i sin motivering.

Hållbarhet är något av årets tema under Almedalsveckan. Vinnaren av Hållbarast i Almedalen utses utifrån fyra kriterier: relevans, effekt, långsiktighet och kreativ höjd. Utöver Almedalsgarderoben var även "Orkar du bära din egna utsläpp?" från Oxfam och "Move By Bike" från Jeppe Larsen med i finalomgången.

– Samtidigt som hållbarhet fortsätter att vara det dominerande ämnet i Almedalens tält och trädgårdar så är det förvånande få som tar ämnet ut på gatorna och gör det mer synligt och greppbart. Våra tre finalister har samtliga visat hur man kan göra hållbarhet mer konkret i en Almedalskontext. Till 2020 ser vi fram emot ännu fler kreativa grepp på temat, säger Mattias Goldmann, vd Fores.

Årets jury består av:

Emma Sundh, Klimatklubben

Elin Larsson, hållbarhetsstrateg

Mattias Goldmann, vd Fores

Désirée Maurd, Juno

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Almedalen 2019

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.