Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Amazon Prime lanseras i Sverige

Publicerad: 21 september 2021, 11:12

I dag lanserade Amazon sin Prime-tjänst i Sverige. I det medlemskapet ingår bland annat obegränsad streaming, gratis leveranser och spel-erbjudanden.


Ämnen i artikeln:

Amazon

– Det har gått nästan ett år sedan vi lanserade Amazon i Sverige och vi är väldigt glada över mottagandet av våra svenska kunder, säger Gulfem Toygar, Country Manager för Amazon i Sverige, i ett pressmeddelande.

– Med lanseringen av Amazon Prime kan vi ta nästa steg i vårt kunderbjudande. Medlemmar kan nu ta del av snabb och gratis leverans så snabbt som nästkommande dag samt få tillgång till prisbelönta filmer, tv-serier och mycket mer. Vi är övertygade om att våra svenska kunder kommer att se det stora värdet, fortsätter hon.

LÄS OCKSÅ: Prenumerationsmodellen tar över näringslivet – här är allt du behöver veta för att lyckas 

Amazon lanserades i Sverige under förra året, men det har hittills gått rätt så trögt för e-handelsjätten, något vissa tror beror på att Prime inte funnits. I en artikel från oktober 2020 förutspådde e-handelsexperten Urban Lindstedt att Amazon inte skulle bli marknadsledande på ett par år.

– Amazon kommer inte bli den dominerande eller dödande kraft som vissa pratade om för några år sedan. Vi har redan väldigt många duktiga e-handlare i det här landet och har tagit stora kliv under året, sa han till Resumé. 

Enligt en artikel i Di Digital kan Amazon gå in som storkund hos budfirman Airmee, som nyligen gav ut motsvarande 20 procent av bolaget i teckningsoptioner till ”en ny storkund”, som ryktas vara Amazon. Det återstår att se ifall det är Airmee som kommer sköta samma-dagen-leveranser för de som väljer att teckna ett Prime-abonnemang.

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

Amazon

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.