Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Amelia Adamo söker nakna kvinnor

Publicerad: 12 april 2011, 14:11

M-magasin och underklädestillverkaren Swegmark utlyser en tävling för att hitta kvinnor över 50 som vill bli underklädesmodeller. – Det är viktigt att kvinnor vågar visa att deras kroppar inte är perfekta i alla år – som en motbild till herrtidningarnas perfektionistiska unga kvinnoideal, säger Amelia Adamo, chefredaktör för M-magasin, i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Amelia AdamoM-magasin

Amelia Adamo. Foto: Carina Jäderström.

Tävlingen riktar sig till alla kvinnor över 50 som kan tänka sig att posera lättklätt. Vinnaren får vara Swegmark of Swedens modell i M-magasin, en helg i Göteborg och underkläder för ett år.

– Det är viktigt att kvinnor vågar visa att deras kroppar inte är perfekta i alla år – som en motbild till herrtidningarnas perfektionistiska unga kvinnoideal. Våra läsare består just av den målgruppen, inte perfekta men just därför så vackra. Det vill vi uppmana våra läsare att våga visa, säger Amelia Adamo, chefredaktör för M-magasin, i ett pressmeddelande.

Kommer någon att våga ställa upp?

– Det återstår att se men det är precis det vi hoppas på att – att kvinnor våga delta. Det är ju känsligt att visa upp även yngre underklädesmodeller och de brukar ha väldigt hårda krav på hur de ser ut. De här kvinnorna som vi efterlyser, som är över 50, kanske har en mildare uppfattning om sina kroppar och vågar ställa upp av den anledningen, säger Amelia Adamo till Resume.se.  

Amelia Adamo har själv poserat lättklädd vid ett flertal tillfällen i M-magasin, vid ett tillfälle tillsammans med sina kollegor och vid ett annat helt själv, iklädd endast en stol.

Monica Sjösvärd, affärsområdeschef för Swegmark of Sweden:
– Vi har tröttnat på de förljugna och överdrivet magra modellbilder på mycket unga kvinnor som vi dagligen matas med. Här har vi som modeföretag ett stort ansvar och här vill vi göra en markering. Därför samarbetar vi nu med Amelia Adamo och M-Magasin som står för samma åsikter.  Tillsammans söker vi efter naturliga, fräscha kvinnor som är stolta över sin kropp och vill stötta andra att också vara det, säger hon i ett pressmeddelande.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Amelia AdamoM-magasin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.