lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Anders Andersson: "Nu ska jag trappa ner till heltid"

Publicerad: 5 mars 2013, 15:51

Anders Andersson lämnar över chefsskapet till Camilla Björkman

Anders Andersson lämnar över chefredaktörsskapet för tidningen "Driva Eget" till mångårige medarbetaren Camilla Björkman. Men han kommer fortfarande att vara tidningens stora profil.

Ämnen i artikeln:

LRF Media

KB

Krister Berntsson


Anders Andersson startade tidningen 2008 och sålde den till LRF Media förra året. Och nu är de dags att lämna chefredaktörsskapet till en ny generation.

– Jag är så himla glad att Camilla vill det här, säger Anders Andersson. Hon brukar berätta att hon bestämde sig för att starta eget efter att ha läst ett nummer av driva eget 2009 och sen träffades vi några dagar senare och hon sålde in ett jobb till mig. Och på den vägen är det.

Men det är ingen risk att Driva Eget kommer förlora Anders Andersson som frontfigur.

– Nej, nej, för tusan. Jag kommer tvärtom att kunna ägna mig mer åt att skriva och hålla seminarier nu när jag inte behöver sköta det adminstrativa längre.

Anders Andersson har en långa karriär som privatekonomisk expert bakom sig. Först på Expressen som redaktör för bilagan Pengarna och livet och sedan som chefredaktör för BT-magasinet Privata Affärer mellan 1990 och 2008.

Trots att han fyllt 67 har han inga planer på att trappa ner. Han startar en ny artikelserie i Driva Eget som ska heta "Anders rycker ut" där han ska hjälpa småföretagare som har problem, samt en ny artikelserie i Dagens Nyheter.

– Man kan väl säga att jag trappar ner till heltid, säger han.

Camilla Björkman har varit frilansande medarbetare på Driva Eget sedan 2009 och har ett förflutet som bland annat reporter på Cosmopolitan.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev