Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Anders Anderssons nya tidning klar

Publicerad: 30 januari 2008, 13:46

I dag presenterar Anders Andersson sin nya tidskrift Driva eget. Han riktar sig till småföretagare och lanserar sig själv som omslagspojke: – Jag gör som Amelia och ska vara på ettan det första året. Jag är entreprenör och ska hjälpa andra entreprenörer.


I dag slutar Anders Andersson efter 38 år som anställd i Bonniers, på Expressen och Privata Affärer. Han spiller ingen tid, utan rivstartar samma dag med sin nya satsning. Han tar över Privata Affärers kvartalstidskrift Småföretag och döper om den till ”Driva eget med Anders Andersson”:

– Driva eget riktar sig till småföretagare med högst tio anställda.  Den talar till företagaren som privatperson. Det innebär att tidningen ska bli lite mjukare än Småföretag och bland annat ta upp relationsfrågor som hur man klarar både äktenskap och slitet som entreprenör. Givetvis ska vi ge goda råd i placeringsfrågor. Det blir mycket ”så klarar du” och ”så gör du” samt listor med goda råd.
Driva Eget helägs av Anders Andersson i eget bolag där han blir den ende anställde.

– Jag ska jobba med frilansare, bland annat Martin Kreuger som jag känner väl från PAF. Han ska både redigera och skriva. Så har jag återknutit kontakten med Jöran Stridbeck som jag gjorde Expressens bilaga Pengarna och Livet ihop med fram till 1990. Det är enbart entreprenörer som får skriva i Driva eget.

Tidskriften går ut till PAF Småföretags prenumeranter och Andersson drar igång en kampanj på Privata Affärers sajt för att locka nya läsare:

– Jag ska också göra en riktad kampanj till 320 tidningsåterförsäljare. Nu jagar jag samarbeten med banker och företag som kan öka spridningen av tidningen.

PAF Småföretag var en knackig affär när Bonnier ägde den, men Anders Andersson tror på affären:

– Den har kommit ut under två år, fick en upplaga på 25 000 och gick nästan runt. Men jag tror att jag har trovärdighet hos småföretagarna och ska väl kunna ställa till lite hallå kring tidningen.

– Jag hoppas kunna nå 50/50 mellan upplage- och annonsintäkter. LD Media ska sälja åt mig.

Hur känns det då att lämna Bonnier i dag?

– Jag måste ha trivts fruktansvärt bra, eftersom jag stannade i 38 år. Men det känns lite vemodigt. Fast nu fyller jag 62 och det är dags att varva upp.

Läs mer: Anders Andersson lämnar Bonnier

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.