Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Anders Dalenius talar ut

Publicerad: 4 maj 2009, 07:49

Det var Anders Dalenius , creative director på Draft FCB, som i förra veckan greps av polis misstänkt för mordförsöken i Gamla Stan. Nu är han friskriven från misstankarna och talar ut i Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Anders DaleniusAftonbladetDraftFCB

Anders Dalenius.

Det finns ännu ingen förklaring till varför Anders Dalenius greps i tisdags i förra veckan. Åklagaren i fallet Rolf Hillegren säger till Aftonbladet att det var ett olyckligt missförstånd.

Anders Dalenius berättar att han precis hade ätit middag hemma i lägenheten när det ringde på dörren. Utanför stod det tungt beväpnad polis. Först trodde Dalenius att det rörde sig om en svensexa.

Först två på natten mellan tisdag och onsdag hölls det första förhöret och Anders Dalenius fick då reda på varför han gripits.
– Hur kan det bli så här fel? Det var min första tanke. Jag blev inte rädd det var så löjeväckande. Jag visste att jag inte gjort något. Det var en Kafkartad upplevelse.

Han berättar också att han har ett starkt alibi. Anders Dalenius satt i ett möte på jobbet då skottlossningen inträffade.

Anders Dalenius tycker att det är viktigt att träda fram.
– Jag och min sambo har gemensamt fattat det här beslutet. Vi vill att alla ska veta att jag inte har med det här att gör och inget att dölja, säger han till Aftonbladet.

Anders Dalenius berättar också hur han upplevt mediernas rapportering av händelsen.
–    Vissa av de nya, digitala medierna är väldigt snabba med att publicera rykten och saker som inte stämmer, säger han.

Han berättar också att han eventuellt kommer att vidta rättsliga åtgärder och diskuterar den möjligheten med sin advokat.
– Att man misstänkte mig för brott är en sak, men när man kränker min familj med lögner som man samlat upp i internets soptunnor och publicerar det som fakta, då har man gått för långt. Då tycker jag att det är varje enskild individs rätt att säga nej, säger han till Aftobladet.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.