Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Anders Lindberg

Publicerad: 9 september 2010, 07:55

Anders Lindberg, en av grundarna till JKL, vars assistents man jobbar på Hallvarsson & Halvarsson.


Ämnen i artikeln:

JKLAnders Lindberg

Anders Lindberg (Foto: Petter Nilsson)

Din assistent Ulrika Alberts man, Björn Alberts, arbetar som senior partner på Hallvarsson & Halvars­son. Hur ser du på det?
– Vi har känt till det hela tiden och haft en öppen dialog. Man måste också komma ihåg att Ulrika Alberts är assistent, inte konsult, samt att det var relativt nyligen som hennes man började på Hallvarsson & Halvarsson. Det är heller inte första gången i JKL:s historia som vi har fått hantera den här typen av känsliga frågor. Ytterst handlar det om att våga lita på folk.

Vid vilka andra tillfällen har ni råkat ut för det?
– Det kan hända att någon är gift med en journalist eller liknande. Sedan jobbade Jon Åsberg hos oss samtidigt som hans fru var konsult på Kreab.

Hade du sett annorlunda på det om din assistent var konsult? Det är väl ändå risk att man råkar nämna något vid frukostbordet eller rentav i sängkammaren?
– Nej, man måste komma ihåg att det finns hög etik och moral i det svenska samhället. JKL har också höga krav våra medarbetare och vi är bra på att bedöma vilka som lever upp till dessa.

Det är inte så att det har gått åt andra hållet att du har försökt locka ur Ulrika Alberts uppgifter om Hallvarsson & Halvarsson? Ni är ändå konkurrenter.

– Haha. Anders Halvarsson är en gammal god vän till mig och jag önskar honom all framgång i sin verksamhet. Vi sitter nästan så att vi kan titta på varandras kontor och jag tar inte fram kikare för det precis.

Så det blir inga Watergateskandaler med andra ord?
– Nej, precis.

Om ett antal personer söker en seniorkonsulttjänst hos er och du genast känner igen ett namn och misstänker att denna är gift med någon på en annan byrå. Hur påverkar det chanserna att få jobbet?

– Det påverkar ingenting åt vare sig det ena eller andra hållet. JKL går pitchvägen för att få uppdragen, inte sängkammarvägen.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

JKLAnders Lindberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.