Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Anna Anka till Skavlan

Publicerad: 18 september 2009, 13:06

Nästa fredag gästar Anna Anka SVT och Skavlan. – Hon har startat en otroligt intressant diskussion. säger Håkan Lahger, redaktör för programmet.


Ämnen i artikeln:

Svenska HollywoodfruarAnna AnkaFredrik SkavlanSVT

Mediegenomslaget har varit enomt. Nu blir Anna Anka också gäst hos Fredrik Skavlan. Nästa fredag intervjuas hon av den norska talkshow-värden i SVT.

–  Vi ska spegla vår tid och vara aktuella när vi kan vara det. Vi ska vara en del av spektrat, gärna när det handlar om sådana här diskussioner om könsroller som går rakt in i folks hem, säger Håkan Lahger, till Resume.se.

Är du förvånad över det både breda och politiska genomslaget?
– Lite förvånad är jag allt. Det är ju ingen ny diskussion, det bara uttrycks med ett annat eftertryck. Hon har heller ingen position som med automatik garanterar ett sådant genomslag. Det gör också att man måste fråga sig varför ämnet dyker upp just nu.

Skulle hon få samma genomslag om hon fortfarande bodde i Sverige och sa samma saker?
– Det kan man diskutera. Men det har självklart betydelse från vilken position som saker uttalas. En politiker är självklart mer intressant är Kalle Persson på verkstadsgolvet. Anna Anka gör könsrollsfrågan till en svart-vit diskussion, men det är den förstås inte. Det finns flera gråa nyanser i varje hem och förhållande, oavsett samhällsklass. Därfär är Anna Anka också intressant en fredagskväll i Sverige.

Är hon äkta?
– Det är klart. Alla människor äkta. Därför har hon också fått genomslaget. En bluff skulle bara hålla en halv dag.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.