Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Anna Serner

Publicerad: 28 november 2008, 10:58

Resume.se tar tempen på några av branschens bloggare. Idag berättar Tidningsutgivarnas vd Anna Serner om varför hon bloggar.


Anna Serner är TU:s bloggande vd.

Vad skriver du om?
– Jag skriver om allmänna reflektioner som rör mediebranschen och kontexten som medier verkar i. Det betyder funderingar om demokrati, makt, konkurrens, ekonomi, politik och människor.

Varför bloggar du?
– Det finns flera skäl. Det ger det mig en chans att berätta mer informellt om vad TU och jag gör. Vi gör så mycket som inte lämpar sig i ett nyhetsbrev eller att skickas ut till alla våra medlemmar, men som det kan finnas en poäng att berätta om för de som själva söker upp oss.
– Det ger mig också en chans att uttrycka personliga reflektioner som inte får strida mot TUs inriktning men som inte heller ska anses vara ett statement från TUs styrelse och medlemmar. Som VD för TU representerar jag ju våra medlemmar, via bloggen kan jag mer visa omvärlden vilken person de valt som vd.
– Sist men inte minst ger det en chans att få tillbaka raka åsikter av de som tagit sig tiden att surfa in på bloggen. Den offentliga dialogen skapar större tydlighet och transparens vilka TU och jag är.

Vad har du för ambitionsnivå på bloggen?
– Att den ska kännas personlig och engagerad. Att den ska läsas av medarbetare och branschen och att jag ska skriva minst tre inlägg i veckan.

Något inlägg som du ångrat i efterhand?
– Nej. Men jag skulle inte skriva om allt idag.

Får du mycket respons från läsarna?
– Jag får ganska lite skriftliga kommentarer, men jag får många muntliga. Det är som vanligt fler som är med på läktaren än som deltar.

Vilka andra bloggar följer du?
– Ett antal men dem jag följer mest regelbundet är: Martin Jönsson, Mindpark, Samesamebutdifferent, Vassa Eggen och Bisonblogg.

Anna Serners blogg hittar du här

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.