måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Annie Lööf är Årets digitala kommunikatör i Almedalen

Publicerad: 6 juli 2018, 12:43

Gemensamt bland årets pristagare är aktörernas sätt att bemöta högerextrema NMR:s närvaro i Almedalen.

Ämnen i artikeln:

Almedalen 2018KrisSpringtimeNotifiedAnnie LööfGünther MårderRFSL

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


I år är det fjärde gången kommunikationsbyrån Springtime i samarbete med medie-bevakningsföretaget Notified utser en vinnare i kategorin Årets digitala kommunikatör i Almedalen. I år är även Resumé mediepartner och MQ sponsrar hederspriset. Tidigare år har superkommunikatören Günther Mårder, tagit hem vinsten och förra året vann Petter Stordalen.

Prisets vinnare 2018 går i år till Annie Lööf som tar hem priset med motiveringen:
Med en etablerad maktposition skapas förväntningar. Resurser förpliktigar. Vår första-pristagare förstår och förnyar receptet, är personlig men inte privat, nyfiken på att testa nya format, interagerar med andra plattformar och har förstått betydelsen av en bra bild. Det ger resultat. Hen twittrade den näst mest retweetade tweeten under veckan, är den överlägset mest omnämnda i Almedalen och en förebild inom politiken. Årets Digitala Kommunikatör i Almedalen 2018 är Centerpartiets Annie Lööf.

På andra plats kom KRIS med motiveringen:
När demokratin hotade Almedalen och det etablerade samhället brast kom de som tidigare stått utanför in för att hålla ihop. De har anpassat sin aktivitet i realtid och till kontext vilket gett ett enormt genomslag digitalt. Med ett tydligt budskap och agerande om att skapa trygghet vinner de inte bara vårt pris utan även våra hjärtan i sin ödmjuka revansch. Andra-pristagaren i Årets Digitala Kommunikatör 2018 är Kriminellas Revansch i Samhället (KRIS).

På tredjeplats kom RFSL med motiveringen:
Under det tryck som vi alla har upplevt av nazisterna denna vecka så har några varit mer hårt pressade än oss andra. När mörka makter försökte tysta dem lyftes de fram i ljuset av andra aktörer både på plats och på nätet. Omvärlden bar fram tredjepristagaren i Årets Digitala Kommunikatör i Almedalen 2018 är RFSL.

Juryn vill även ge ett hedersomnämnanden till Günther Mårder med motiveringen:
Kontinuiteten, intensiteten, kreativiteten imponerar år efter år. Vår pristagare visar vad som är möjligt, vad som är framtiden. Hen agerar i princip som en instruktör för oss andra: proffsig. produktiv och imponerande kvalitativ. Följ, notera, härma och det kommer att bli rätt. Hederspriset i Årets Digitala Kommunikatör 2018 går till vår allas förebild och Företagarnas Günther Mårder.

– Med priset vill vi lyfta bra satsningar på digital kommunikation för att inspirera. Och Annie inspirerar. Hon är en väldigt bra förebild och jag önskar att fler politiker var lika bra på digital kommunikation och satsade lika mycket som hon gör, säger Karin Bäcklund, digital strateg på Springtime.

Förutom att utse Årets digitala kommunikatör har Springtime tillsammans med Notified dagligen utsett dagens vinnare i olika kategorier och presenterat topplistor över resultat i de olika kanalerna.

– I ett Almedalen som färgades av nazisters närvaro så var det de organisationerna som vände deras budskap till något positivt som lyckades allra bäst, säger Adam Hjort, Head of Sparkle (inom Notified).

Juryn bestod av:
Karin Bäcklund, digital strateg, Springtime
Adam Hjort, Head of Sparkle (inom Notified)
Camilla Eriksson, retorisk och semiotisk analytiker, Retorikiska
Beata Wickbom, grundare Hej Digitalt
Thomas Nilsson, tf webbchef på Resumé

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev