Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Annonssmäll för IDG

Publicerad: 17 februari 2010, 13:59

IT-jätten Trend Micro har i flera år annonserat hos International Data Group, IDG, i Sverige. Nu har huvudkontoret i Japan beslutat att man tills vidare endast får satsa på PR. Trend Micros svenska marknadschef är fårordig.


Ämnen i artikeln:

IDG

I flera år har Trend Micro Sverige annonserat hos IDG. Men sedan en tid tillbaka får man inte längre annonsera, utan budgeten ska i stället satsas på pr-aktiviteter. Trend Micros svenska marknadschef, Anna Svenhed, bekräftar att så är fallet, men vill inte kommentera varför:
– Det är ett beslut från corporate och det spelar ingen större roll vad jag tycker eller tänker om det. Jag håller mig till det.

Hon vill heller inte förklara varför beslutet har tagits. Klart är i alla fall att beskedet från huvudkontoret gäller tills vidare.

Har det att göra med att ni upplever att ni får mer avkastning på era PR-investeringar?
– Det är möjligt, men det är inget jag vågar eller vill spekulera i, säger Anna Svenhed.

Hon har varit marknadschef på Trend Micro under två år. Under den perioden har företaget gått hos IDG i olika former av kampanjer. Hur mycket man har lagt på annonsering varje år vill hon inte gå in på.

När man har gått hos IDG brukar annonseringen vara en komponent av ett helt paket, där exempelvis även leadsgenerering, och mötesbokning kan ingå:
– Annonser och banners köper vi in via företaget Banner i Storbritannien, säger Anna Svanhed.

Resumé har utan framgång sökt Fredrik Bernsel affärsområdeschef för IDG Enterprise.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

IDG

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.