Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Anrik Malmöbyrå i konkurs

Publicerad: 29 januari 2010, 11:27

Happy Reklam & Foto, eller Morehappythanever, som företaget också kallar sig har nyligen gått i konkurs. Företaget hade 14 medarbetare, verksamhet sedan 22 år tillbaka och en rad välkända kunder som: Alga, Barista, Apotek1, Delikatessen, Fleur de Santé och Swedbank.


Hos Happy råder inga glada miner precis. Så sent som i december gick företaget i konkurs.
– Ända fram till oktober gick allt bra. Sedan gick det snabbt på grund av att storkunden lämnade oss och flyttade utomlands. Dessutom påverkades vi av den tuffa konjunkturen, säger Susanne Lewenhaupt, vd för Happy Reklam & Foto.

Vilken storkund det rör sig om vill hon inte avslöja. Totalt miste 14 medarbetare jobbet och har fått ersättning via statlig lönegaranti.
– Jag vet inte om de har hittat nya jobb, säger Susanne Lewenhaupt.

Happy i Malmö har varit verksamt i 22 år och hade en rad tunga varumärken som kunder, alltifrån Alga, Barista, Apotek1 och Delikatessen till Fleur de Santé, Swedbank och Lehmanns. Längden på uppdragen har varierat. Vissa kunder har man jobbat med sedan start, andra ligger längre fram i tiden:
– Vi har funnits i 22 år och fram tills förra året har allt gått bra. Så sent som 2008 hade vi nära 14 miljoner kronor i omsättning, säger Susanne Lewenhaupt.

Hennes förhoppning är att starta om i ny regi och få med sig en del av de gamla kunderna:
– Kunderna har visat förståelse och jag har kontakt med alla kunder. Så på något sätt ska vi fortsätta att jobba tillsammans, säger Susanne Lewenhaupt.

Ert namn är förväxlingsbart med Forsman & Bodenfors byrå med samma namn, det vill säga Happy. Räknar du med att även använda nytt namn?
– Vi har inte haft några problem med namnet, säger Susanne Lewenhaupt.

Happy Reklam & Foto hade enbart kontor i Malmö, men kunder utspridda över hela landet.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.