Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Äntligen Spotify i mobiltelefonen

Publicerad: 26 februari 2009, 15:53

Spotify har revolutionerat mitt liv. Jag har slutat ladda ned illegalt och lyssnar bara på musik som finns på den svenska musikttjänsten. Lite mindre äventyrligt möjligen - men ack så praktiskt. Veckans roligaste nyhet är att Spotifysnart finns till mobiltelefonen.


Ämnen i artikeln:

Olle LidbomSpotify

Kinesisk air

Kinesisk air av Air
MSI är en kinesisk datatillverkare som förra året började utmärka sig genom att vara synnerligen snabbfotad. I år har det läckt ut specifikationer på nya MSI-modeller inte långt från Apples Macbook Air. Lika lätta, lika stora - men dock 4 mm tjockare. De stora skillnaderna är egentligen operativsystemet och priset: MSI:s minsta modell X340 ska kosta drygt 8000 kronor.

Spotify i Iphone
Den här nyheten (se videon nedan) lär ge Apple Ipod-hicka: en fungerande lösning för att köra Spotify på mobiltelefonen (i det här fallet Iphone), Techcrunch har testat. Ett problem med att lyssna på strömmande musik i mobiltelefonen är att det drar mycket batterikraft. Det har delvis lösts genom att mobila Spotify laddar på sig musik när användaren befinner sig uppkopplat mot något trådlöst nätverk. Men vad säger Apple? Deras Appstore lär nog tveka över ta in Spotify i utbiudet.

Samsunglur

Jag gillar Samsung
Någon gång i mitten av 2000-talet hände något med Samsungs telefoner. Från att ha varit odesignade, krångliga och osexiga blev de på kort tid snygga, användarvänliga och uppseendeväckande. Därför ser jag fram emot nya Memoir (som även ska säljas under namnet T929) som är 1,5 cm och har en stor pekskärm. 8 megapixel-kamera på baksidan ser ut som en vaniljnormal digitalkamera, ett produktområde som Samsung också behärskar.

Plasmadöden
När Pioneer som hyllats för sina plasma-tv-skärmar lägger ned tillverkningen av plasma-tv (under varumärket Kuro) är det många som menar att nu är plasmatekniken slut. Omsprungen av lcd och oled blev den för dyr, speciellt under tuffa recessionstider som dessa...

Laddad standard
Förra veckan skrev jag om mobilladdare, vars kontakter ju inte följer någon standard: alla tillverkare kör eget race. Strax efter att en EU-kommissionär uttalat sig i frågan enades 17 tillverkare om standarden micro-usb. Från och med år 2012 är Nokia, Sony Ericsson och Samsung med på standardtåget medan – föga oväntat – Iphone ställer sig utanför överenskommelsen.

Trimma Firefox
Den bästa webbläsaren är Firefox. Inte snabbare än Google Chrome men har allra flest insticksprogram. Med tillägget Greasemonkey kan du köra t ex Google Account Multi-login (klarar flera olika login till Googlekonton – samtidigt), Download YouTube Video as Mp4 (är vad det låter som) och Firebug som är det tveklöst bäst för att snabbanalysera webbsidor, både egna och andras. Fler tips hittar du här . Den som vill ansluta sig till Apple-armén kan istället ladda ned nya  betaversionen av Safari 4 (http://www.apple.com/safari/download/)  som trots en del rapporterade buggar och att den bara finns i engelsk version är  både rapp och väldesignad.

Olle Lidbom

Ämnen i artikeln:

Olle LidbomSpotify

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.