Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Apple kan peta Google

Publicerad: 20 januari 2010, 12:27

Apple har planer på att ersätta Google som förstahandsval på sin telefon Iphone. Istället kan platsen komma att tas över av ärkerivalen Microsoft.


Ämnen i artikeln:

MicrosoftIphoneGoogleApple

Bing i Iphone? Foto: Apple. Montage Resumé

Det är Business Week som skriver om den oheliga alliansen mellan Apple och Microsoft. De två it-jättarna har länge varit värsta fiender. Bland annat har Apple i sin reklam använt sig av figurerna ”Mac” och ”PC” – för att lyfta fram fördelarna som Mac OS har gentemot Windows.

Men på senaste tiden har Apples huvudkonkurrent snarare blivit Google. I augusti ifjol lämnade Googles vd Eric Shmidt Apples styrelse. Detta eftersom de två bolagen konkurrerar på alltfler områden. Google lanserade nyligen sin telefon Nexus One – en solklar konkurrent till Iphone. Sökjätten kommer också att lansera sitt eget operativsystem Android. Det finns i mobiler, men på sikt även i datorer.

Det är med den bakgrunden man ska se Business Weeks uppgifter. Enligt tidningens källor har Apple och Microsoft diskuterat ett samarbete inom sök de senaste veckorna.

Microsoft ska också ha försökt påverka Apple att ta med Bing i listan över sökmotorer i webbläsaren Safari.

Business Week tror dock inte att samarbetet mellan de två rivalerna blir långvarigt. Apple håller nämligen på att utveckla en egen sökmotor – och samarbetet med Microsoft ska därför ses som ett sätt att köpa tid.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

MicrosoftIphoneGoogleApple

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.