Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Är alltid deppigt med minskningar”

Publicerad: 20 februari 2015, 11:35

Filters upplaga sjönk i fjol.

Filters upplaga rasade med en dryg femtedel i fjol. Detta samtidigt som tidningen ökar i Orvesto. – Det är alltid lite deppigt med minskningar, men vi har koll på läget, säger Tobias Regnell, vd och förlagsredaktör på Offside Press.


Ämnen i artikeln:

FilterTobias Regnell

Årets TS-siffror var ingen rolig läsning för Offside Press. Reportagetidningen Filters upplaga minskade med 21 procent och Offside tappade 5,1 procent. Att tidningarna minskar har sina förklaringar, enligt Tobias Regnell.

– Vi har helt slutat med extranummer när folks prenumerationer har gått ut, vilket är en praxis i branschen medan man fortsätter bearbeta läsarna. Det har förbättrat ekonomin med krympt TS-siffrorna. En annan anledning är att vi har varit bortskämda med att öka av oss själva. Vi gjorde väldigt lite marknadsföring under 2013 och i princip ingen alls 2014. Men nu under 2015 blir det rejäla satsningar på Filter igen, säger han.

Även om titlarna minskar ser han ingen större anledning till oro.
– Det är alltid lite deppigt med minskningar, men vi har koll på läget. Vi har en engagerad läsekrets just nu och vi ska göra insatser för att hitta nya engagerade läsare.

De senaste Orvesto-mätningarna har Filter ökat sin räckvidd markant. I senaste Orvesto-konsument hade titeln 113 000 läsare.

Hur ser du på diskrepansen mellan era ökningar i Orvesto och minskningen i TS?
– Det var inte länge sedan som vi slog all time high i antal prenumeranter på Filter och Offside, men fick inget genomslag i Orvesto. Nu när vi minskar i TS men ökar i Orvesto ska jag inte klaga på dem längre... Men visst, ibland undrar man över multipeln. Det finns tidningar som har en mycket högre multipel i Orvesto än vad vi har. Men det handlar om att vi inte ger bort våra tidningar på kaféer och gym som många andra, säger Tobias Regnell.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

FilterTobias Regnell

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.