fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Arena går i graven

Publicerad: 4 mars 2009, 08:19

Arena är originalet för livsstilstidningar för unga män. Nu läggs tidningen ned efter 22 års utgivning.

Ämnen i artikeln:

Bauer MediaArena

Billy Andersson

billy.andersson@resume.se


Arena läggs ner

Ovanför huvudet på omslaget på januarinumret av Arena står det ”Britain´s Fastest-Growing Men´s Magazine”.Upplagan steg med 16,4 procent andra halvan av 2008. Men det var ett ganska ihåligt påstående eftersom upplagan låg på drygt 29 000 och mer än en tredjedel var gratisexemplar.

I går beslöt ägaren Bauer Media, tidigare Emap, att lägga ned tidningen, skriver Mediaweek. Modetidningen Arena Homme Plus fortsätter att komma ut två gånger per år.

Därmed gick en 22-årig magasinshistoria i graven. När Arena kom ut i mitten av 1980-talet var den ett ungt modernt livsstilsalternativ till de allt mer gubbiga herrtidningarna.

Tidningen startades av Nick Logan som sju år tidigare dragit igång legendariska livsstilstidningen The  Face som för övrigt lades ned för fem år sedan.

Arena fick många efterföljare som Condé Nast GQ och moderniseringen av Esquire. Även svenska Café är en typisk efterföljare.

Livsstilstidningar för unga män har tappat i upplaga de sista åren och de som överlevt har profilerat om sig mot mode. Arena har även haft svårt att klara konkurrensen från de internationella livsstilsmagasinen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev