Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Årets prylrevolution är mikroprojektorn

Publicerad: 20 mars 2009, 06:52

Mindre än en Ipod och tillräckligt ljusstark för att klara en presentation: mikroprojektorerna är här och impar på den mest teknikfientlige...

Ämnen i artikeln:

Olle LidbomPrylkultur

OL

Olle Lidbom


Årets pryltrend kommer att bli mikroprojektorn. Redan förra året såg vi Optoma Pico och i januari visade Samsung upp en mobiltelefon med inbygg projektor. Nu kommer den minst sagt Ipod-inspirerade projektorn Beambox Evolution R-1 som har inbyggt minne och utlovad en ljuseffekt på 30 lumen. Mycket lovande!

Thumb Tack.

Den som vill omvandla sin Ipod eller Ipod touch till ett fickminne eller diktafon har nu den mest väldesignade lösningen i Thumb Tack, från Switcheasy . Den pluggas in mp3-spelarens hörlursutgång och finns i rött, svart och vitt.

Dagstidningsindustrin och bokförläggare hoppas mycket på de nya ebokläsarna som kan laddas med massor av böcker, magasin och dagstidningar men bespara tryck- och distributionskostnader. Mest hopp ställs till Amazons Kindle , en enkel, svartvit ebokläsare med mycket ögonvänlig skärm. Nu lanserar japanska Fujitsu en färgversion av läsplattan, Flepia (se film nedan). Nästan tre gånger dyrare än Kindle, men färgskärmen imponerar. Jag rekommenderar även att hålla koll på läsplattan Plastic Logic som är anpassad för magasin .

Ljud blir till armband med The Sound advice.

The Sound advice heter ett amerikansk projekt där användaren kan spela in 6 sekunder långa meddelanden. Den grafiska bilden av den inspelade ljudvågen gjuts sedan i plast till ett armband i valfri färg. Sound advice själva vill helst att budskapet ska vara ett antidrog-budskap till tonårsbarn, typ "You have a gift. Don't waste it on drugs", men det är inget tvång. 18 dollar plus frakt kostar armbandet.

Samsung fortsätter vara intressanta: snart lanseras deras mycket efterlängtad mobiltelefon Omnia och ungefär samtidigt kommer en uthyrningstjänst av filmer till mobilen

Följande scenario utspelar sig minst en gång i veckan för mig: jag mejlar ett .docx- eller .xlsx-dokument till en kund som inte har senaste versionen av Microsoft Office. Numera hänvisar jag till Zamzar där man kan ladda upp filen som konverteras till valfri version. Gratis. Smidigt. Tidsbesparande.

Näst största snackisen bland mobilnördar: Telenor börjar sälja Iphone-abonnemang och börjar därmed konkurrera med Telia. Äntligen!

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev