Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Arla fälldes av MER

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Alla som ätit Arlas Yoghurt Naturell vet att i Abchazien lever människorna längre än någon annanstans. Det gör de inte alls. Nu fäller Marknadsetiska Rådet mejerijätten.


"På Kaukasus sluttningar ner mot Svarta havet ligger Abchazien. Här lever människorna längre än någon annanstans. Dessutom äter de betydligt mer yoghurt än några andra."Så lyder texten på en av Arlas yoghurtsorter - Yoghurt Naturell. Det har fått Röda korset att gå i taket. I anmälan till Marknadsetiska Rådet beskriver Röda korset om 100 000-tals människor på flykt i sitt eget land, hungernöd, inbördeskrig och den allvarliga humanitära situationen.Arla försvarar sig med att hävda att texten på yoghurtförpackningen inte är reklam och att texten dessutom skrevs för länge sedan.Marknadsetiska Rådet fäller trots detta Arla. De anser att reklamtexten strider mot artikel 1 och 3 i Grundregler för reklam. Rådet var enhälligt.

Andreas Johansson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.