Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Artisten Janice är ny ambassadör för Suicide Zero

Publicerad: 15 februari 2019, 09:36

Foto: Pressbild / Adrian Pehrson

Soul- och RnB-sångerskan Janice blir ny ambassadör för Suicide Zero, organisationen som jobbar för att bryta tabun kring självmord.


Samarbetet mellan Janice och Suicide Zero inleds med kortfilmen "Ode to Andrew", en omarbetning av Janice låt "Answer". Både kortfilmen och låten är dedikerade till Janice far som tog livet av sig när Janice var 16.

– Jag och Janice kom först i kontakt med varandra under ett "Tillsammans Cup"-projekt där jag skulle göra en film med henne. Under ett av våra allra första samtal som vi hade då, kom det upp att hennes pappa hade tagit livet av sig när hon var 16. Jag slogs av hennes mod att öppna upp som hon gjorde och insåg att man sällan hör historier från efterlevande av självmord. Efter vårt möte så lyssnade jag på hennes album. Så fort låten Andrew spelades så visste jag att jag ville göra något av låten och hennes historia, hur hon berör med sin musik och röst och hur hon, lik mig själv, alltid hämtat styrka från musiken. Så jag ringde upp henne och frågade om hon kunde tänka sig att låta mig porträttera hennes berättelse, säger Freshteh Piltan, regissör på BRF.

Janice släppte förra året sitt debutalbum Fallin' Up och var samma år nominerad till Årets nykomling på Grammisgalan. I år är hon aktuell som skådespelare i filmen Eld och lågor.

I filmen vill hon berätta varför det är viktigt att vi talar mer öppet om självmord.

– Det känns fint att få prata mer om det, säger Janice.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.