Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Aschberg stäms på 15 miljoner

Publicerad: 11 september 2008, 14:44

Robert Aschberg krävs på 15 miljoner kronor av tandläkaren Anders Garpe. Detta sedan han fått checkar på den summan från Tore F Pettersson med Robert Aschbergs namn på.


Robert Aschberg

Det är Realtid.se som avslöjar stämningen mot Robert Aschberg. Den har sin bakgrund i den blåsning som Tore F Pettersson utsatte Robert Aschberg för. Den kände spelaren, som kallades Solvallakungen, lånade totalt 19,3 miljoner kronor av Aschberg. Robert Aschberg skulle få århundradets Scoop för besväret.

Under den här tiden skrev också Robert Aschberg ut en rad checkar till Tore F Pettersson. Enligt Realtid fick Pettersson checkar värda 520 miljoner kronor.

Två av de här checkarna. En på 10 miljoner och en på 5 miljoner har hamnat hos tandläkaren Anders Garpe som nu stämmer Aschberg på beloppet.

Robert Aschberg hävdar att checkarna bara var ”gummicheckar” och bara skulle vara ett spel för galleriet.

Anders Garpe hävdar däremot att checkarna skulle komma från en fastighetsaffär som Aschberg, Pettersson, Skanska och Peab var inblandade i, enligt Realtid.se.

2004 hittades Tore F Pettersson död. Han var skjuten i huvudet. Det utlovade scoopet blev aldrig av och Robert Aschberg har tidigare skrivit i Aftonbladet om hur det gick till när han blev blåst.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.