Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Åtal för "artikelstöld" läggs ned

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Taxichauffören som läste högt ur Expressen och på så sätt tipsade Aftonbladet om Stenbecks okände son begick inget brott. Åtalet mot honom läggs ned, skriver tidningen Journalisten.


I augusti hade Expressen kommit över den heta nyheten om att den nyligen bortgångne Jan Stenbeck hade en okänd son. Aftonbladet skickade därför en taxichaufför till Västerbottenkurirens tryckeri, där Expressen trycks, för att rapportera om nyheten.Personalen på tryckeriet upptäckte detta och körde ut honom. De gjorde också en polisanmälan eftersom de uppfattade det som om han trängt sig in olovandes på tryckeriet.Men enligt åklagaren så hade personalen inga invändningar mot chauffören, åtminstone inte till en början. De bjöd honom också på kaffe. Därför kan åklagaren inte finna att det rör sig om olaga intrång. Och är det inte det, så rör det sig heller inte om ett brott, enligt Journalisten.Enligt samma tidning är Västerbottenkurirens chefredaktör, Torbjörn Bergmark, inte förvånad över beslutet. Däremot vill han gärna ha en förklaring av Aftonbladet.

Karin Jansson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.